Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is één van de belangrijkste marketingtools voor een website. Goede online vindbaarheid is niet vanzelfsprekend. Het kost veel tijd om ervoor te zorgen dat je goed vindbaar bent op Google. Toch loont het om hier aandacht aan te besteden. Het is natuurlijk zo dat als je beter gevonden wordt op Google je eerder website bezoekers naar je toe weet te trekken. Dit effect, dat je meer traffic weet te genereren, is uiteindelijk gunstig voor je. Vergelijk het als een winkelier die meer winkelend publiek in zijn/haar winkel krijgt, maar dan digitaal.
Groeiweb helpt je graag om beter vindbaar te zijn op Google. De volgende tips kun je daarom alvast meenemen!

Zorg voor een profiel op Google via Google Mijn Bedrijf

Het opstellen van een Google Mijn Bedrijf profiel (ook wel Google My Business genoemd) zorgt ervoor dat jouw bedrijf op Google zichtbaar is wanneer iemand een lokale zoekopdracht uitvoert. Daarbij kun je veel nuttige bedrijfsinformatie vermelden. Iemand die op zoek is heeft namelijk baat bij het zien van contactgegevens, openingstijden en jouw website. Ook zijn reviews over je bedrijf behulpzaam.
Het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf profiel is relatief eenvoudig. Mocht het je niet lukken, dan helpt Groeiweb je natuurlijk erbij. Als je aanmelding door Google geverifieerd is kun je er direct actief mee aan de slag!

Vernieuw de inhoud van je website

Als je op zoek bent naar informatie, dan heb je het liefst actuele en kloppende informatie. Daarom is het belangrijk de inhoud of content van je website up-to-date te houden.
Het bijhouden en vernieuwen van je website wordt steeds belangrijker. Omdat een zoekmachine zoals Google zo ontworpen is om te “denken” als een mens (met andere woorden: het Google zoekalgoritme let dus op recentheid van de content) zal een website met nieuwe of bijgewerkte inhoud relevanter zijn dan een website met oude, niet bijgewerkte pagina’s.

Zorg voor een gebruiksvriendelijke en veilige website

Naast het aanbieden van actuele en kloppende informatie is het belangrijk dat jouw website bezoekers gemak en plezier ervaren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de website snel geladen wordt en maak de website mobielvriendelijk. Aangezien heel veel bezoekers tegenwoordig vaak surfen over het internet met hun mobiel of tablet is het ook logisch dat je deze hele grote groep internetters daarin kunt voorzien.
Het aanbieden van een veilige website is voor de hand liggend. Toch is dit geen vanzelfsprekendheid. Er zijn talloze zeer informatieve sites die hun inhoud niet versleuteld (en dus onveilig) aanbieden. Dat een veilige site de voorkeur heeft boven een onveilige site is logisch. Bedenk eens als je op zoek bent naar informatie en je kan een onveilige route afleggen of een veilige route tot die informatie? Dan is het logisch dat je de veilige route kiest, zo werkt dat online via Google ook.
Wil je meer weten over het optimaliseren van je website om beter gevonden te worden? Groeiweb vertelt je er graag meer over, dus neem gerust contact op met ons!